Startpagina Mechanisatie

Eerste semester van 2021 bevestigt herstel in tractorverkoop

Volgens cijfers van de verschillende nationale autoriteiten werden in de eerste 6 maanden van 2021 in heel Europa zo'n 115.146 tractoren geregistreerd. Van deze registraties waren 32.353 tractoren met een vermogen onder of van 50 pk (37kW). Boven deze vermogensgrens werden er 82.793 stuks geregistreerd.

De federatie van Europese landbouwmachineproducenten, CEMA, is van mening dat 89.060 van deze voertuigen landbouwtractoren zijn, de rest zijn quads, verreikers of ander materieel.

Deze cijfers bevestigen de hoge vraag en staan in relatie met het feit dat de Europese agrovoedingsketen is blijven draaien ondanks de wereldwijde coronacrisis. In totaal werden in de eerste 6 maanden van 2021 in heel Europa 25% meer landbouwtrekkers geregistreerd dan in het eerste semester van 2020. Toen was er een zware...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken