Startpagina Tuin

Buxusmot doeltreffend bestrijden

In 2006 werd de buxusmot voor het eerst waargenomen in Duitsland. Vermoedelijk was ze in 2005 meegekomen met een partij Buxus die was ingevoerd uit China. In 10 jaar tijd wist dit buxus-vretende insect zich massaal te verspreiden over Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk en jammer genoeg ook België. Een correct uitgevoerde bestrijding is noodzakelijk om de trots van onze tuinen te beschermen tegen dit vraatzuchtige insect.

De larve van de buxusmot is in staat om op relatief korte termijn een gezonde buxusplant volledig kaal te vreten. Doordacht ingrijpen van zodra de eerste symptomen waargenomen worden kan veel onheil voorkomen. Het is dan ook belangrijk dat men het insect in al zijn stadia (eitjes, rups, pop en mot) kan herkennen en dat we het schadebeeld, dat door leken nog vaak verward wordt met de symptomen van schimmelaantasting, linken aan de juiste oorzaak. Zo kunnen we het gepaste middel inzetten op het juiste moment....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken