Startpagina Aardappelen

“Precisielandbouw is geen hobby”, stelt pootgoedteler Hilko Bos

Op het akkerbouwbedrijf van de familie Bos in het Nederlandse Saaksum en Oldehove wordt precisielandbouw volop ingezet. Dit doen ze niet alleen uit interesse, maar ook uit een drang om de bedrijfsvoering steeds verder te verbeteren, zeker ook met uitdagingen in het vizier, zoals het steeds verder beperken van chemische gewasbescherming.

Hilko Bos runt een akkerbouwbedrijf in het Groningse Saaksum en Oldehove in het uiterste noorden van Nederland in maatschap met zijn ouders Koos en Agnes Bos en zijn broer Arjan. “Mijn opa en oma zijn hier begonnen in Saaksum. Daarvoor zat de familie in Het Hogeland in Uithuizermeeden.” De opa en oma van Hilko waren een zeer ondernemend stel. In de jaren 50 gingen zij naar de toenmalige Nederlandse kolonie Suriname om een project van de Nederlandse overheid te begeleiden. Hilko: “Zij maakten onder meer gebieden klaar voor de rijstbouw.”...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Hoe presteerden de chipsrassen in 2023?

Aardappelen Vorig jaar was een opmerkelijk teeltjaar voor aardappelen. Toch slaagde het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA) er opnieuw in om de prestaties van chipsrassen in Vlaanderen op te volgen. Binnen deze rassenproeven wordt de variëteit VR808 als referentie beschouwd.
Meer artikelen bekijken