Startpagina Pluimvee

Fipronil: Verdachten blijven in isolement

De twee bestuurders van het Nederlandsee bedrijf Chickfriend blijven in beperking, meldde de rechtbank in Zwolle vrijdag. Dat betekent dat ze nog altijd geen contact mogen hebben met de buitenwereld.

De raadslieden van Martin van de B. (31) uit Barneveld en Mathijs IJ. (24) uit Nederhemert verzochten de rechtbank deze beperking, opgelegd door het Openbaar Ministerie (OM), op te heffen. Het duo mag sinds de aanhouding op 10 augustus met niemand contact hebben, behalve met hun advocaat.

De raadkamer boog zich donderdagmiddag over het verzoek. De rechtbank meende vrijdag echter dat er nog geen noodzaak is deze maatregel op te schorten. De twee ondernemers van de firma Chickfriend worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken