Startpagina Bedrijfsnieuws

CNH Industrial ontvangt Lifetime Achievement Award 2022

CNH Industrial is bekroond met een ‘Lifetime Achievement Award’ van Flanders Investment & Trade (FIT), het overheidsagentschap voor internationaal ondernemerschap in het Vlaamse Gewest.

Leestijd : 2 min

Deze trofee is een erkenning voor de jarenlange inzet en investeringen van buitenlandse bedrijven die in de regio actief zijn.

De prijsuitreiking vond plaats op 22 maart in Technopolis in Mechelen en werd overhandigd door Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse Regering.

Lange geschiedenis

CNH Industrial heeft een lange geschiedenis in Vlaanderen, met aanzienlijke investeringen in R&D, productie en commerciële activiteiten. De site in Zedelgem, begon in 1906 als een middelgrote lokale onderneming die oogstmachines produceerde en is nog steeds gevestigd in de straat die vernoemd is naar de oprichter, Leon Claeys.

De site is door de jaren heen aanzienlijk uitgebreid en is vandaag de dag de thuisbasis van New Holland Agriculture, een wereldwijd landbouwmerk van CNH Industrial, als Centre of Excellence voor oogstmachines.

De grootste recente renovaties vonden plaats in 2017 om de technische laboratoria en productielijnen te verbeteren. Vandaag stelt de site zo'n 3.000 mensen te werk, van wie meer als 400 ingenieurs. Komende investeringen zullen vooral gericht zijn op nieuwe energiebronnen en verdere automatisering.

Vlaanderen is belangrijk

“Onze afdelingen in Vlaanderen zijn uitermate belangrijk voor onze wereldwijde strategische activiteiten: de fabriek in Zedelgem huisvest ons wereldwijde Centre of Excellence voor veldhakselaars, grootpakpersen en maaidorsers en onze fabriek in Antwerpen is cruciaal voor het leveren van tractorcomponenten aan zustersites over de hele wereld”, zegt Tom Verbaeten, Chief Supply Chain Officer, CNH Industrial.

“We zijn vastbesloten om verder te investeren en te rekruteren voor onze activiteiten in de regio, Vlaanderen heeft een uniek samenwerkings-ecosysteem van universiteiten, multinationals en start-ups. Onze locaties liggen ook gunstig, dicht bij grote havens en transportroutes, wat een gestroomlijnde logistiek en efficiënt transport van onze producten naar zelfs de meest afgelegen markten bevordert.”

Zowel de vestigingen in Zedelgem als in Antwerpen doen actief aan rekrutering en stellen momenteel meer dan 4.100 mensen tewerk.

Verankerd

“Het is inspirerend om te zien hoe een grote multinational als CNH Industrial zo nauw verankerd is geraakt in onze regio, wederzijdse groei genereert en nieuwe banen creëert. Het feit dat CNH Industrial blijft investeren in uitbreidings- en innovatieprojecten is bemoedigend en we kijken uit naar onze voortdurende samenwerking”, aldus Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse Regering.

CNH Industrial

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken