Startpagina Mechanisatie

Hoogconjunctuur voor verkoop van akkerbouwmachines in 2021

Volgens CEMA, de Europese vereniging van landbouwmachinefabrikanten, heeft het voorbije jaar 2021 de markt voor grondbewerkingsmachines en apparatuur voor zaaien, bemesten en gewasbescherming zich beter ontwikkeld dan verwacht.

De ontwikkelingen in Oost-Europa zijn zorgwekkend voor de sector en vertroebelen de optimistische vooruitzichten die er waren voor dit jaar. Terwijl een einde aan de hoogconjunctuur voor verkoop van akkerbouwmachines werd verwacht begin dit jaar, suggereerde echter het begin van 2022 met volle orderboeken een goede ontwikkeling. Toch voor wat de eerste jaarhelft betreft. Nu hebben de CEMA leden door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland en Wit-Rusland hun verwachtingen voor hun bedrijfsontwikkeling...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken