Startpagina Bedrijfsnieuws

Ardo en VLM Foods bundelen hun krachten op de Noord-Amerikaanse markt

De Europese marktleider voor vriesverse voeding Ardo heeft een meerderheidsaandeel verworven in VLM Foods, een gereputeerd leverancier van verwerkte voeding in Noord-Amerika, met hoofdzetel in Montreal en een omzet van EUR 129 miljoen (USD 143 miljoen).

Leestijd : 1 min

Naast VLM Foods omvat de deal ook een controlerend belang in Compañia Frutera La Paz S.A., Costa Rica’s grootste producent van vriesverse ananas. Hierdoor kan Ardo zijn aanbod vriesvers fruit uitbreiden.

VLM Foods is zeer goed gepositioneerd op de Noord-Amerikaanse markt dankzij een sterk merkimago, een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsproducten en een expertise in de Noord-Amerikaanse regelgeving op vlak van compliance en voedselveiligheid. De combinatie van Ardo’s leiderschap op vlak van duurzame landbouw, kwalitatieve verwerking en productinnovatie zal zorgen voor een marktgroei van VLM Foods en zal Ardo een sterk Noord-Amerikaans platform bezorgen.

Jeff Preston blijft voorzitter van VLM Foods en wordt regionaal directeur van Ardo North America. Marcel Lessard, de oprichter van VLM Foods die zijn meerderheidsaandeel verkocht, blijft bestuurslid en zal zich toespitsen op de ontwikkeling van Compañia Frutera La Paz, dat onder leiding blijft van haar CEO en oprichtster Luisa Chacon.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken