Startpagina Bieten

Verschillende suikerfabrieken starten vroeger om gastekorten te ontlopen

Europese suikerfabrieken beginnen eerder met de verwerking van de nieuwe suikerbietenoogst om zo gastekorten in de winter voor te zijn. Door enkele weken eerder te beginnen met de oogst en de productie hebben de bedrijven minder last van mogelijke gastekorten en rantsoenering. Bij Tiense Suiker start men de campagne niet veel vroeger.

Het seizoen voor de bietenverwerking begint in de meeste landen halverwege september en duurt vervolgens een maand of 4, dus tot midden januari. De rest van het jaar liggen suikerfabrieken stil. Het Duitse Nordzucker is al begonnen met het verwerken van de nieuwe bietenoogst en ook sectorgenoot Südzucker en de Franse producenten Cristal Union en Tereos zijn van plan eerder met de productie te starten dan in andere jaren.

Met het vervroegen van het productieseizoen willen de suikerfabrieken voorkomen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Bieten

Meer artikelen bekijken