Startpagina Pluimvee

Eieren: sector vreest voor tekorten

Net als de melk zijn ook eieren in ons land het afgelopen jaar flink duurder geworden. In verschillende Europese landen is er nu ook sprake van een mogelijk tekort aan eieren. Er is de vogelgriep en er is een stijgende vraag naar eieren. Door de oorlog in Oekraïne zijn de energie- en voederkosten voor pluimveehouders gestegen.

Cijfers van het departement Landbouw en Visserij tonen dat sinds eind vorig jaar de groothandelsprijzen voor alle eieren (vrije uitloop, scharrel en verrijkte kooi) zo goed als verdubbeld zijn. Enkel de prijzen voor biologische eieren zijn niet gestegen.

Vogelgriep

De vogelgriep slaat dit jaar hard toe in ons land en de rest van Europa en verstoort de markt meer dan in andere jaren. Daar bovenop komen de hogere kosten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken