Startpagina Pluimvee

Genetische manipulatie als oplossing voor doden eendagshaantjes?

In Israël hebben onderzoekers van het Volcani Institute en van de startup Huminn Poultry een genetisch gemanipuleerde kip ontwikkeld die eieren legt waaruit enkel vrouwelijke kuikens komen. Dit zou een oplossing kunnen zijn voor de miljarden eendagshaantjes die jaarlijks worden gedood.

Ook in Vlaanderen loopt de discussie over eendagshaantjes. Om eieren te produceren, heb je leghennen nodig. Uit een bevrucht ei komen de helft haantjes en de helft hennen. De haantjes kan men eigenlijk niet gebruiken. Die worden vernietigd kort nadat vastgesteld is dat het haantjes zijn. In Vlaanderen werden in 2021 meer dan 23 miljoen eendagshaantjes vernietigd.

Frankrijk en Duitsland verbieden het doden van eendagshaantjes vanaf 1 januari 2023 en nog meer Europese landen steunen zo’n verbod....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken