Startpagina Mechanisatie

John Deere is de nieuwe marktleider bij de tractoren van 50 pk en meer

Fedagrim maakte het bilan op voor de nieuw ingeschreven tractoren bij de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) in 2022. In de zwaarste klasse (50 pk en meer) is John Deere voor het eerst marktleider. Het merk springt voorbij concurrent New Holland.

Fedagrim, de Belgische federatie van de toeleveranciers van machines, gebouwen en uitrustingen voor de landbouw en voor de groenvoorzieningen, volgt actief de markt van de tractorinschrijvingen. Het analyseren van deze gegevens is echter niet zonder risico. Hans Verstreken, coördinator federatiewerking: “Het vermogen wordt niet altijd correct ingevuld, merknamen worden niet altijd correct herkend of er sluipt al eens een telescooplift, tweedehandstractor of andere zwaar materiaal tussen. Wij zuiverden deze er uit. We kunnen stellen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken