Startpagina Pluimvee

Vogelgriep: Besmetting bevestigd bij leghennenbedrijf in Wervik

Er is vogelgriep van het type H5 vastgesteld in een commercieel pluimveebedrijf in Wervik (provincie West-Vlaanderen). Om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, worden – zoals bepaald in de Europese en Belgische wetgeving – het pluimvee en de vogels die nog aanwezig zijn geruimd.

Rond de haard worden een beschermingszone van 3 km en een bewakingszone van 10 km ingesteld. De zones liggen ook gedeeltelijk in de provincie Henegouwen en Frankrijk. In de zones worden strenge bioveiligheidsmaatregelen opgelegd. Wie symptomen bij zijn pluimvee of vogels vaststelt, dient een dierenarts te raadplegen.

Het FAVV herinnert alle houders van pluimvee eraan dat het vogelgriepvirus al sinds september sterk circuleert onder wilde vogels. Daardoor is het risico groot dat je pluimvee met...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken