Startpagina Pluimvee

Fipronil in eieren - EU-lidstaten willen publiek sneller en beter informeren over incidenten in voedselketen

De Europese Commissie en de EU-lidstaten gaan hun communicatie over incidenten in de voedselketen en mogelijke risico's voor de volksgezondheid meer op elkaar afstemmen. Via de sociale media en de pers willen ze het publiek sneller en beter informeren. Dat zijn ze dinsdag overeengekomen op een vergadering die in het teken stond van de fipronilcrisis in de eiersector.

Het was Europees commissaris voor Volksgezondheid en Voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis die dinsdag een vergadering over de fipronilcrisis belegde met de vertegenwoordigers van de lidstaten. Ze overliepen de lessen die ze de voorbije weken hebben geleerd en kwamen overeen dat er 19 verschillende maatregelen genomen worden in de strijd tegen voedselfraude.

Zo zal de risicocommunicatie tussen de lidstaten en de Commissie verbeterd worden zodat het publiek sneller en op een meer coherente manier...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken