Startpagina Bedrijfsnieuws

John Deere produceerde 2 miljoen tractoren in Mannheim

In de John Deere-fabriek in de Duitse stad Mannheim werden al 2 miljoen tractoren geproduceerd. 3.300 werknemers laten in Mannheim elk jaar 40.000 tractoren van de band rollen.

Leestijd : 1 min

De fabriek in Mannheim startte 102 jaar geleden toen Heinrich Lanz er begon met de productie van de Bulldog. Sinds 1956 worden daar tractoren gemaakt onder het merk John Deere. Het is voor dit merk de grootste fabriek, als je die in Noord-Amerika niet meetelt. Het is ook de grootste tractorenfabriek in Duitsland. Via de Rijn worden 2 keer per week zowat 250 John Deere-tractoren verscheept naar Antwerpen en Rotterdam, van waar ze uitgevoerd worden over de hele wereld.

Zelfrijdende tractor in 2026

In Mannheim werken ingenieurs aan de tractoren van de toekomst. In 2026 wil John Deere een zelfrijdende en elektrisch aangedreven tractor van 100 pk kunnen voorstellen.

Museumexemplaar

De 2 miljoenste John Deere uit Mannheim is een 6R 250. Met een maximaal vermogen van 300 pk, is het de grootste tractor die ooit in deze fabriek werd gebouwd. Dit exemplaar heeft de foto’s van 300 werknemers op zijn buitenbekleding staan en krijgt een plaats in het museum bij de fabriek, naast de 1 miljoenste tractor. Dat was, zowat 20 jaar geleden een JD 6400.

John Deere

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken