Startpagina Pluimvee

Hulp bij de keuze van uw kuil- en korrelmaïsrassen

Een toelating tot de Belgische maïsrassenlijst vormt het bewijs dat een ras grondig werd getest onder onze teeltomstandigheden en dat het ras beter scoort dan de huidige (standaard)rassen. Als landbouwer wil je graag mee genieten van deze genetische vooruitgang. Daarom neemt u bij aanvang van het nieuwe maïsseizoen best even de tijd om een goede rassenkeuze te maken. De ILVO-rassenlijst kan u hierbij op weg helpen.

Jaarlijks brengt het ILVO een beschrijvende en aanbevelende rassenlijst uit. Dit is in 2017 niet anders. De evolutie is snel in de veredeling van maïs waardoor er vlug rassen op de markt komen die op bepaalde vlakken beter scoren dan hun voorgangers. Een ras is dus een beperkte periode beter dan zijn concurrenten. Bedrijven willen hun rassen zo optimaal mogelijk aan de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken