Startpagina Pluimvee

Brazilië roept noodtoestand uit na meerdere gevallen van vogelgriep

Brazilië heeft de zoölogische noodtoestand uitgeroepen na verschillende uitbraken van vogelgriep in het land. Hierdoor is het makkelijker voor de regering om voorzorgsmaatregelen te nemen die de verspreiding van het vogelgriepvirus moeten tegengaan. De noodtoestand geldt voor 180 dagen.

Brazilië is wereldwijd de grootste exporteur van gevogelte. Het Latijns-Amerikaanse land vertegenwoordigt ongeveer een derde van de wereldmarkt, goed voor bijna 10 miljard dollar aan export per jaar.

De afgelopen dagen werd een achttal haarden van vogelgriep vastgesteld bij wilde vogels in Brazilië. De meeste daarvan in de deelstaat Espirito Santo en één in de staat Rio de Janeiro. Dat is nog ver verwijderd van de belangrijkste productieplaatsen voor gevogelte in het zuiden. Maar door de noodtoestand uit te roepen, hoopt de regering te voorkomen dat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken