Startpagina Pluimvee

Nieuwe technologie laat kuikens uitkomen bij pluimveehouder in plaats van broeierij

Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) kwam maandag 12 juni een kijkje nemen in een boerderij in Linter in Vlaams-Brabant. Daar wordt al 3 jaar gewerkt met de technologie die toelaat kuikens te laten uitkomen bij de pluimveehouder zelf. Tot hiertoe gebeurt dat in de sector in de broeierij, waarna ze als klein kuikentje getransporteerd worden naar de pluimveestal.

De 2 stallen in Neerhespen, deelgemeente van Linter, zijn elk gevuld met 38.000 eitjes. Vrijdag zijn ze geleverd, en de eerste kuikentjes komen al uit hun eitje piepen. Tegen dinsdagmiddag zijn alle eitjes normaal gezien uitgekomen.

Nieuwe techniek

Dat de eitjes in de pluimveestal zelf uitkomen, is vrij nieuw in de sector. Bij de traditionele manier van werken worden de eitjes bevrucht en groeit het embryo in een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken