Startpagina Bedrijfsnieuws

Dewulf en Globachem genomineerd voor allereerste Flanders International Business Awards

Twee bedrijven uit de landbouwsector, Dewulf en Globachem, zijn genomineerd voor de nieuwe Flanders International Business Awards, het vervolg op de vroegere Leeuw van de Export.

Leestijd : 2 min

Met de Flanders International Business Awards bekroont Flanders Investment & Trade (FIT) voor het eerst een Vlaamse exporteur, een buitenlandse investeerder in Vlaanderen en een start-up op een gezamenlijk event op 20 september.

Dewulf en Globachem zijn genomineerd in dezelfde categorie, die van Exporter of the Year. Zij nemen het op tegen elkaar en tegen IndigoCare (slimme oproepsysteem iCall voor ziekenhuizen en woonzorgcentra).

Dewulf

Dewulf ontwikkelt en bouwt al bijna 80 jaar landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen. Vandaag staat de derde generatie aan het roer van het West-Vlaamse bedrijf. Naast zijn thuisbasis in Roeselare heeft het vestigingen in Nederland en Roemenië.

Via een fijnmazig dealernetwerk worden de machines in 37 landen wereldwijd aan de man gebracht. In grote landbouwmarkten als de VS en Frankrijk werken de dealers in tandem met lokaal gevestigde supportmedewerkers die voor technische ondersteuning en dienst-na-verkoop zorgen.

Op basis van specifieke behoeftes van landbouwers werkt het O&O-team van Dewulf continu aan technische verbeteringen. De in huis ontwikkelde machineconfigurator en bedieningssoftware vergroten dan weer het gebruiksgemak. En heel binnenkort zullen fabrikant en klant via een cloudplatform de performantie van elke machine kunnen monitoren en bijsturen.

Group Sales & Marketing Manager Peter Muyssen en Marketeer Florin Decoster, Dewulf - genomineerd voor Exporter of the Year 2023.
Group Sales & Marketing Manager Peter Muyssen en Marketeer Florin Decoster, Dewulf - genomineerd voor Exporter of the Year 2023. - Foto: FIT

Globachem

Het Truiense familiebedrijf Globachem (1e generatie) zag ongeveer 20 jaar geleden het licht en helpt land- en tuinbouwers hun gewassen gezond te houden. Zo wil Globachem bijdragen aan voldoende, veilig en duurzaam geteeld voedsel voor de stijgende wereldbevolking. Dat realiseren ze door een breed gamma bestaande en innovatieve gewasbeschermingsmiddelen te ontwikkelen, te registreren en internationaal te vermarkten. Sinds de start ligt de focus op grote landbouwlanden als Frankrijk, Duitsland, het VK, Polen en later ook Brazilië. Vandaag zijn de Limburgers in 39 landen actief, via een netwerk van distributeurs en een eigen vestiging in Brazilië.

Globachem heeft zo’n 2.000 registraties in portefeuille, zowel van bestaande producten als van eigen ontwikkelingen of verbeteringen van formules. De helft van het team is actief in innovatie. In de onderzoeksserre – het Greennovation Center – screent het O&O-team nieuwe producten, bij voorkeur van natuurlijke oorsprong.

Co-CEO’s Koen Quaghebeur en Els Paesmans, Globachem - genomineerd voor Exporter of the Year 2023.
Co-CEO’s Koen Quaghebeur en Els Paesmans, Globachem - genomineerd voor Exporter of the Year 2023. - Foto: FIT

Uitreiking

De award wordt uitgereikt op 20 september in de iconische Skyhall van Brussels Airport, door Vlaams minister-president Jan Jambon en Joy Donné, CEO van FIT.

FVDL

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken