Startpagina Bedrijfsnieuws

Vierwielsturing bij Deutz-Fahr

Deutz-Fahr introduceert vierwielbesturing op haar Serie 5 DF TTV-smalspoortractoren.

Leestijd : 2 min

Volgens Deutz-Fahr zorgt de vierwielbesturing voor een vermindering van de draaicirkel met 26%. In krappe ruimtes zijn deze tractoren dus zeer wendbaar, zonder dat de spoorbreedte of wielbasis toeneemt. Met deze geavanceerde technologie kan de chauffeur de stuurmodi aanpassen aan verschillende omstandigheden. Zo zorgt de proportionele modus ervoor dat de achterwielen synchroon sturen en in de tegenovergestelde richting van de voorwielen. De proportioneel vertraagde modus zorgt ervoor dat de achterwielen draaien met een kleine vertraging, zodat het werktuig het spoor van de trekker precies volgt en contact met bijvoorbeeld het fruit aan de bomen wordt voorkomen.

In de manuele modus kan de bestuurder zelf de stuurhoek van het achterwiel instellen om slippen op hellingen effectief te compenseren. In de hondengangmodus stuurt de achteras in dezelfde richting als de vooras, waardoor diagonaal manoeuvreren mogelijk wordt.

De DF TTV-tractoren met vierwielbesturing worden aangedreven door de nieuwste FARMotion 35- en FARMotion 45-motoren (90 tot 126 pk, afhankelijk van het model). De TTV-transmissie (cvt) biedt een traploos rijbereik van 20 m tot 40 km/uur.

Comfort staat voorop in de nieuwe cabine met 4 stijlen, een vlakke vloer, 4-punts cabinevering, Cat 4-filtersysteem, premiumbestuurdersstoelen en de MaxCom-armsteun.

Het hydraulisch systeem is uitgerust met een hydraulische pomp van 115 l/min en tot 9 ventielen (5 achteraan, 4 in het midden). Alle ventielen worden elektronisch geregeld met debiet- en timerregeling. De achterhef heeft een maximale hefcapaciteit van 3.400 kg. De optionele fronthef heeft een hefvermogen van 1.500 kg en kan worden aangevuld met een frontaftakas van 1.000 t/min.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken