Startpagina Bedrijfsnieuws

Varkens KI-Centrum Cornette en KI-Centrum Dewispelaere starten samenwerking

De verkoop van DB77-eindberen bij KI Cornette in Poperinge kent een groot succes. Daarom werd een samenwerking voor de verdeling van deze beren opgestart met KI Centrum Dewispelaere in Evergem.

Leestijd : 1 min

Op KI Centrum Cornette zijn reeds van het begin 2017 DB77 eindberen van fokkerijorganisatie BHZP gehuisvest. De populatie beren kende een steeds groeiende verkoop. De beren kenmerken zich door een enorm groeivermogen gekoppeld aan een gunstige voederconversie. Kenmerkend is ook dat de nakomelingen een hoog vleespercentage hebben. Pluspunt is dat ze mager blijven en dit vooral in de buik. Eigenschappen die gunstig zijn voor de Belgische markt.

Samenwerking

Begin 2023 werd er dan ook beslist om de populatie uit te breiden. Er werd een samenwerking opgestart met KI Dewisplaere uit Evergem. De eerste beren zijn reeds geleverd. De beren worden aangekocht via KI Cornette en gehuisvest bij KI Dewispelaere. KI centrum Cornette bekomt zo een invoerrecht voor deze beren.

De aankoop gebeurt rechtstreeks bij de firma BHZP in Duitsland. Zo kan de berenkeuze aangestuurd worden aan de noden van de Belgische markt. Door de rechtstreekse aankoop kunnen de KI-centra uniforme groep dieren aanbieden aan de zeugenhouder. Dankzij de samenwerking is het mogelijk om een zeer ruime populatie beren te huisvesten.

AV

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken