Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe TL50-klepelmaaier bij Alpego

Alpego heeft met de TL50 een nieuwe klepelmaaier aan zijn leveringsprogramma toegevoegd.

Leestijd : 1 min

De productlijn TL-klepelmaaiers wordt nu, naast de TL31 en TL33, uitgebreid met het model TL50. Deze is door de fabrikant ontwikkeld naar aanleiding van de steeds toenemende vraag naar grotere werkbreedtes en gebruik van de maaiers, in combinatie met krachtigere tractoren.

De TL 50 heeft zijn aandrijfkast uitsluitend aan de buitenkant van de maaier, zodat deze verder buiten de tractor gebruikt kan worden. Hierdoor heeft de maaier een maximale werkbreedte naast de tractor. De nieuweling kent een groter eigen gewicht vanwege het zwaardere frame ten opzichte van zijn kleinere broertjes.

Er zijn 2 werkbreedtes beschikbaar, namelijk 2 m en 2,60 m. Tractorvermogens tot 220 pk kunnen losgelaten worden op de nieuwe TL 50. Deze beschikt over een nieuwe rotor met een grotere diameter van 194 mm en is voorzien van verzwaarde hamerklepels. Standaard is in de machine een vast contrames gemonteerd.

Verder heeft de nieuwe machine een grotere uitslag, waardoor het werk buiten het spoor van tractoren met een breedte van 2,60 m altijd gegarandeerd is.

Farmstore

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken