Startpagina Tuin

Zo help je het gazon de winter door

Het gazon heeft een moeilijk, lees kurkdroog, jaar achter zich. In de winter en de lente viel er volgens de waarnemingen van het KMI een zeer abnormaal lage hoeveelheid neerslag, waardoor veel gazonnetjes een ‘mooi bruin kleurtje’ kregen in plaats van de vertrouwde frisgroene kleur.

Gelukkig viel er tijdens de zomer, zij het zeer ongelijk verdeeld over de verschillende meetpunten, wat meer regen zodat de grasmat toch weer groen werd en de laatste weken, met dank aan de zachte temperaturen, zelfs nog aan een heuse groeispurt begon.

Een fenomeen dat we de laatste jaren wel meer zien. Vroeger kon men al eind oktober de maaier opbergen maar de jongste jaren gebeurt het steeds vaker dat het gras blijft doorgroeien tot een heel stuk in november en zelfs december (gras groeit in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken