Startpagina Pluimvee

Maatregelen en technieken voor ammoniakreductie in varkens- en pluimveesector

Binnen het nieuwe Interreg-project Rambo, wat staat voor Reductie van AMmoniakemissies via Brongerichte en flankerende Oplossingen, willen onderzoekers maatregelen en technieken ontwikkelen die varkens- en pluimveehouders in staat stellen om hun ammoniakuitstoot aanzienlijk te verminderen.

Het project richt zich vooral op traditionele en/of niet-ammoniakemissiearme stallen. Bepaalde technieken zullen ook interessant zijn om aanvullend toe te passen in ammoniakemissiearme stallen. Er wordt onder andere gekeken naar verbeteringen op het gebied van voeding, huisvesting, stalklimaat en management. Daarvoor worden test- en demolocaties opgezet, onder andere op het Proefbedrijf Pluimveehouderij. Op 6 november werd daar het project afgetrapt. In die stallen worden al enkele maatregelen en technieken getest....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken