Startpagina Pluimvee

Opnieuw ophokplicht in Nederland na nieuwe uitbraken van vogelgriep

In Nederland is er opnieuw een landelijke ophokplicht voor kippen en andere vogels. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. Onlangs werd deophokplicht in Nederland nog opgeheven, maar er zijn daar inmiddels weer 3 nieuwe uitbraken van vogelgriep ontdekt. De uitbraak in de gemeente Edam-Volendam in Noord-Holland is aanleiding om opnieuw met een landelijke ophokplicht te komen.

De ophokplicht geldt in Nederland voor alle commercieel gehouden vogels, waaronder pluimvee. Ook geldt er een afschermplicht voor hobbyvogels die een risico vormen. Die moeten bijvoorbeeld in volières worden gehouden, zodat zij niet in contact komen met mogelijk zieke wilde vogels.

De 3 uitbraken werden vastgesteld op 11 november bij een leghennenbedrijf in Renswoude (provincie Utrecht), op 14 november op een zorgboerderij in Edam-Volendam (Noord-Holland) en op 15 november op een kinderboerderij in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken