Startpagina Agribex

Wij zijn tevreden over de aankoop van onze pocketvergister

Marc Coemans baat samen met zijn vrouw Mariëlle en dochters Lieze en Laura een melkveebedrijf uit in Jesseren. Toen ze 7 jaar geleden een nieuwe stal zetten, pasten ze die meteen aan voor het gebruik van een biogasinstallatie. Zo wordt met de mest van 120 melkkoeien energie en warmte voor het bedrijf opgewekt.

Marc en Mariëlle wonen op een vierkantshoeve. Daar molken ze hun koeien tot 7 jaar geleden nog in een bindstal. Ze vonden het tijd geworden voor een nieuwe stal, en die kreeg plaats aan de overkant van de straat. Omdat opvolging verzekerd was, maakten ze die stal meteen ‘toekomstproof’ door te investeren in een biogasinstallatie (of pocketvergister) van Biolectric.

Stalsystemen vergeleken

“Toen we de plannen voor deze...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agribex

Consument geeft landbouwer 7,3/10

Agribex De Vlaming kent de landbouwer een score van 7,3 op 10 toe. De landbouw in het algemeen krijgt 7,1 op 10. Dat stelde professor Gino Verleye van de Universiteit Gent vast in het imago-onderzoek dat het Vlaams Infocentrum Land- en Tuinbouw (Vilt vzw) om de vijf jaar bestelt. In 2012 kreeg de landbouw nog licht hogere scores. Proactief communiceren moet voor de landbouw het devies zijn, aldus Verleye.
Meer artikelen bekijken