Startpagina Voor ons gezin

Pastinaaksoep

Geef je pastinaaksoep extra veel smaak door te werken met Belgische abdijkaas. Werk af met croutons voor een krokantje. Na een half uur kan je deze soep voorschotelen aan 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

Voor de soep:

1 ui

1 teentje knoflook

500 g pastinaken

1 preiwit

1 bloemige aardappel

150 g Père Joseph

1 l kippenbouillon

olijfolie

peper

zout

8 takjes platte peterselie

80 ml room

Voor de croutons:

3 sneden oud brood

0,50 tl chilivlokken

0,50 kl garam masala

Hoe bereid je de soep?

Pel en snijd de ui in stukken. Pel en plet de knoflook.

Schil de aardappel en pastinaak, snijd in stukken. Spoel de prei en snijd in ringen.

Rasp 100 g Pere Joseph kaas en snijd de rest in blokjes, zet opzij.

Verhit een scheutje olijfolie in een hoge kookpot en stoof op een middelhoog vuur de ui, knoflook, pastinaak, aardappel en prei gedurende 5 minuten. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken.

Mix de soep heel fijn en kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg 100 g gemalen kaas toe, roer om en laat smelten in de soep. Houd de soep warm.

Snijd de sneden brood in blokjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak de blokjes brood krokant met de chilivlokken, garam masala en weinig zout.

Serveer de soep met de broodcroutons, kaasblokjes, een lepel room en peterselie.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken