Startpagina Veeteelt

77 gratis schaduwbomen in West-Vlaanderen

De Provincie West-Vlaanderen en Stadlandschap Leie en Schelde delen deze winter 77 bomen uit aan landbouwers.

Leestijd : 1 min

Via een project met steun van het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling steunt de provincie West-Vlaanderen en Stadlandschap Leie en Schelde gemeenten in het beheer en het planten van bomen op hun openbaar domein.

Landbouwers, particulieren en gemeenten

Particulieren konden tijdens de Boom zoekt Tuin-infoavonden van dit project een gratis klimaatboom bestellen uit een lijst van 15 inheemse soorten. Daarbovenop stimuleert het project ook landbouwers van de deelnemende gemeenten om bomen te planten. Zo konden veehouders via de campagne Airkoe gratis schaduwbomen bestellen, om zo hun vee in de weide koel te houden in tijden van hitte.

77 schaduwbomen

De Airkoe-campagne leverde 77 bomen op. In de particuliere tuinen werden in december 287 bomen geplant. Op het domein van de gemeenten zelf zullen gingen nog eens 53 bomen de grond in.

Provincie West-Vlaanderen

Lees ook in Veeteelt

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken