Startpagina Boerenprotest

Farmers Defence Force plant ‘extremere acties’: "Landbouw wordt opgeofferd"

Boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) reageert vrijdag razend op het landbouwakkoord dat de Vlaamse regering sloot met verschillende andere landbouworganisaties. “We zijn niet eens aan de onderhandelingstafel uitgenodigd”, zegt Bart Dickens, voorzitter van de Belgische tak van FDF. “De landbouw wordt opnieuw opgeofferd. Hier gaan we het niet bij laten.” Dickens kondigt dan ook ‘extremere acties’ aan.

Hoe die acties er concreet gaan uitzien, is nog niet duidelijk. “We gaan dit weekend aan tafel zitten en kijken hoe we dit aanpakken”, zegt Dickens. De FDF-voorzitter waarschuwt wel voor een hard optreden, met ‘extremere acties’ dan tijdens de afgelopen protestdagen.

De onvrede over het akkoord is groot. “Ik heb deze nacht amper kunnen slapen omdat verschillende boeren me voortdurend opbelden”, klinkt het.

FDF kreeg ook geen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken