Startpagina Boerenprotest

Nieuwe boerenbetoging in Brussel op maandag

Aanstaande maandag, 26 februari, houden landbouwersorganisaties een nieuwe betoging in Brussel. De Brusselse politie verwacht dat die tot heel wat verkeershinder zal leiden, in het hele Brusselse Gewest, en raadt dan ook af om maandag met de wagen naar Brussel te komen.

De politie waarschuwt dat er op maandag 26 februari 2024 opnieuw een grote landbouwersbetoging zal plaatsvinden te Brussel. De betoging vindt plaats naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw. Landbouwers, met tractoren, zulllen om 11.00 uur verzamelen aan het Schumanplein, in de Europese wijk in Brussel. Er worden enkele honderden tractoren verwacht, zo valt bij de initiatiefnemers te horen.

De betoging is een initiatief van onder meer de Europese organisatie Via Campesina (...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken