Startpagina Boerenprotest

Tractoren voeren opnieuw actie in Brussel

Vandaag (26 februari) houden landbouwersorganisaties een nieuwe betoging in de hoofdstad, naar aanleiding van de Europese top van de ministers van Landbouw. Er worden opnieuw honderden tractoren verwacht. De actievoerders vragen administratieve vereenvoudiging van de boerenstiel naast een lijst met andere eisen.

De landbouwers verzamelen maandag 26 februari om 11.00 uur aan het Schumanplein, in de Europese wijk in Brussel, om actie te voeren. Het merendeel van de deelnemers aan de betoging is zich reeds van 's morgens vroeg via verschillende invalswegen verplaatsen om voor aanvang van de EU-vergadering aanwezig te zijn. Zo zijn al enkele tientallen tractoren maandagochtend luid toeterend het historisch centrum binnengereden, ook op de Grote Markt.

Horden tractoren staan maandag omstreeks 8.00 uur al rijendik...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken