Startpagina Boerenprotest

Oekraïense maïs uit 8 wagons gedumpt op sporen in Polen

In Polen hebben onbekenden zich zondag 25 februari opnieuw toegang verschaft tot verschillende wagons van een goederentrein en graan dat vervoerd werd, overboord gekieperd. Bij het voorval in Kotomierz werd maïs uit 8 wagons op de sporen gedumpt, zei een politiewoordvoerder zondag aan het persbureau PAP.

Het gaat niet om het eerste dergelijke incident. Waarschijnlijk is er een verband met het Poolse boerenprotest tegen goedkoop ingevoerd graan uit Oekraïne.

De Oekraïense vicepremier Oleksandr Koebrakov zei op X (het vroegere Twitter) dat 160 ton Oekraïense landbouwproducten waren vernietigd op weg naar de Poolse havenstad Gdansk. “Hoelang zullen de Poolse regering...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken