Startpagina Bedrijfsnieuws

BouMatic lanceert geavanceerde voeroplossingen

BouMatic presenteert een nieuw productaanbod, bestaande uit de voeraanschuifrobot Butler Gold Pro, de voerrobot Shuttle Eco en de instrooirobot FlyPit.

Leestijd : 1 min

BouMatic realiseerde deze nieuwste assortimentsuitbreiding samen met het Oostenrijkse bedrijf Wasserbauer.

Driedelige oplossing

De voeraanschuifrobot Butler Gold Pro maakt gebruik van een gepatenteerde vijzeltechnologie, waarmee het voer behoedzaam langs het voerhek wordt geplaatst, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Dit be-vordert het eetgedrag in de stal en zorgt ervoor dat de koeien rustiger zijn. Bovendien verhoogt de activiteit bij de melkrobot, wat tot een hogere melkproductie leidt.

De zelfsturende voerrobot ‘Shuttle Eco’ is uitgerust met geavanceerde accutechnologie. Deze zorgt ervoor dat de dieren het hele jaar door precies de juiste hoeveelheid vers voer krijgen. Door vaker kleinere porties te voeren wordt het natuurlijke vreetgedrag van de dieren nagebootst, wat resulteert in een hogere voeropname, een hogere melkopbrengst en een verbeterde koegezondheid.

De FlyPit is een instrooirobot die automatisch verschillende soorten ligstro verspreidt. Regelmatig instrooien zorgt ervoor dat de dieren droog kunnen liggen en verbetert de hygiëne in de stal.

Bediening op afstand

Het complete assortiment voeroplossingen kan op afstand worden gemonitord en bediend, via alle soorten apparaten (computer, tablet en/of smartphone). De bedieningssoftware wordt van op afstand altijd up-to-date gehouden.

Boumatic

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken