Startpagina Bedrijfsnieuws

Ekobot en Homburg Belgium tekenen distributie-overeenkomst

Ekobot heeft, naast een distributieovereenkomst voor Nederland, nu ook een overeenkomst met Homburg voor België getekend.

Leestijd : 1 min

De autonome robotsystemen voor mechanische onkruidbestrijding van Ekobot, worden exclusief door Homburg Belgium verkocht in België. Homburg is in Nederland al gestart met het inrichten van demopercelen en zal dit ook doortrekken naar België.

Homburg Belgium zal de marketing en verkoop op de Belgische markt verzorgen, evenals oplevering, training, ondersteuning, service, reserveonderdelen en garantie afhandeling. “De uitbreiding van Ekobot naar België is een logische stap die wij samen met Homburg zetten. Zij beschikken over uitgebreide kennis van de lokale markt”, zegt Jonas Eklind, CEO van Ekobot.

“Wij zijn blij dat we Ekobot ook kunnen toevoegen aan het aanbod van Homburg Belgium omdat er zeker ook in België substantiële kansen zijn voor een autonoom robotsysteem voor mechanische onkruidbestrijding en spotspraying. Dit zal dan ook gaan bijdragen aan de verdere groei van Homburg in België”, vult Jack Thibaudier, CEO van Homburg, aan.

Ekobot is gevestigd in Västerås (Zweden) ontwikkelt, produceert en verkoopt autonome landbouwrobots die efficiënte precisielandbouw mogelijk maakt, waarbij onkruidbestrijding plaatsvindt zonder of met minimaal gebruik van herbiciden.

Homburg Belgium

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken