Startpagina Melkvee

Kippenvlees snelst groeiende vleescategorie

Tot ten minste 2030 zal de productie van kippenvlees in de EU stevig blijven doorgroeien. De productie van varkensvlees zal de komende jaren eerst licht toenemen maar tegen 2030 weer afgenomen zijn tot het niveau van vandaag. Na de herstructurering van de melksector, zal de rundvleesproductie terug gaan dalen.

De Europese Commissie blikt een uitgebreid rapport vooruit op de ontwikkeling van agrarische markten over de middellange termijn. Voor vlees is de conclusie voor de verschillende categorieën zeer verschillend. Kippenvlees wint zowel qua productie als consumptie terrein. Voor varkensvlees ligt richting 2030 stilstand in het verschiet, terwijl de rundvleesproductie zal afnemen door buitenlandse concurrentie.

Bij rundvlees was even sprake van een sterke productiegroei, vooral omdat door de afschaffing van het melkquotum de melkveestapel flink is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Europese melkaanvoer komt moeilijk op gang in 2024

Economie De slechte weersverwachtingen doen momenteel niet veel goeds vermoeden voor de Europese melkproductie. Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 17 april met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten.
Meer artikelen bekijken