Startpagina Akkerbouw

Boerenbeweging betoogt in Brussel tegen nieuwe kweektechnieken

Een zestigtal leden van de internationale boer(inn)enbeweging ECVC hebben dinsdag aan de kantoren van het directoraat-generaal voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling (AGRI) en Gezondheid en Voedselkwaliteit (SANTE) betoogd tegen nieuwe kweektechnieken als genetisch gemodificeerd organismes (ggo).

Leestijd : 1 min

Daarmee willen ze de Europese Unie waarschuwen voor het gevaar van het niet reguleren van de ggo's.

"Het is tijd dat Europa duidelijkheid schept over de regels en de bedreiging die de ggo's voor ons vormen", zegt een woordvoerder van de ECVC. Op 18 januari presenteert het Europees Hof zijn beslissingen over de regulering van nieuwe ggo's in de EU.

De internationale boerenbeweging is bang dat hun recht op zaaigoed, op toegang tot grond en op een eerlijke prijs voor landbouwproductie nog meer ondermijnd zal worden indien er geen strenge regels opgelegd worden aan de multinationals en ggo's.

"We verheffen onze stem om de Internationale Verklaring voor de Boer(inn)enrechten bij de Mensenrechtencommissie van de VN te verdedigen, een proces dat de EU probeert te ondermijnen", klinkt het bij de boerenbeweging.

BELGA

Lees ook in Akkerbouw

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken