ForFarmers opent fabriek voor GMO-vrij voer

ForFarmers ziet de vraag naar GMO-mengvoer toenemen.
ForFarmers ziet de vraag naar GMO-mengvoer toenemen. - ForFarmers

De verbouwde fabriek krijgt een productiecapaciteit van maximaal 250.000 ton per jaar. De fabriek kan door de toegenomen vraag volledig, dus op maximale capaciteit, worden ingezet voor productie van GMO-vrij en mengvoer dat is gecertificeerd volgens de afspraken van het Duitse ‘Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik’.

Directeur herkauwers David Fousert van ForFarmers Nederland legt uit: "Wij spelen hiermee in op een belangrijke en toenemende vraag vanuit de markt. Daarnaast optimaliseren we ons eigen productieproces voor deze voeders. Zo houden we de extra kosten voor de complexiteit van deze keten onder controle en kunnen we de meerkosten voor onze klanten beperken."

Het besluit de fabriek weer in gebruik te nemen, hangt samen met de groeiende voeromzet en een toenemende vraag naar voer dat vrij is van GMO-grondstoffen. De groeiende vraag is gevolg van steeds grotere belangstelling vanuit vooral de Duitse markt voor GMO-vrije zuivelproducten.

In regulier mengvoer zit vooral GMO-mais en GMO-soja verwerkt. Het gaat dan bijvoorbeeld om gewassen die genetisch zijn aangepast om de herbicide Roundup te kunnen weerstaan, of om zelf een insecticide aan te maken. De gewassen komen vaak uit Noord- en Zuid-Amerika, waar het overgrote deel van de productie GMO-gewassen betreft.

Meest recent

Meest recent