Onzekerheid rond melkophaler Bonimilch

Bonimilch nam de melk af van een kleine 60 boeren.
Bonimilch nam de melk af van een kleine 60 boeren. - LBL

Lambrechts zegt het ophalen niet per direct te zijn gestopt. “We gaan nog heel even door, maar echt heel even. Ik laat mijn trouwe leveranciers natuurlijk niet in de kou staan, dat nooit. Maar ik zal moeten stoppen, want mijn gezondheid laat het niet toe door te gaan. Dat is toch de prioriteit, die gezondheid, want zonder haal ik ook geen melk meer op…”

Bonimilch verkocht de melk aan vaste afnemers, aldus Lambrechts. Het bedrijf was met Koen al toe aan haar derde generatie. Lambrechts vindt het jammer dat het zo eindigt met zijn bedrijf, dat om het internationale karakter van de afzet te benadrukken een buitenlands klinkende naam kreeg.

Volgens Hendrik Van den Haute van het Algemeen Boerensyndicaat is Bonimilch, dat met enkele mensen werkt, een vrij unieke verschijning in het Belgische zuivellandschap. Vrijwel iedereen doet zaken met grote ophalers als Milcobel, LDA en FrieslandCampina. “De situatie is heel vervelend, maar het is in elk geval goed nieuws dat Bonimilch niet per direct gestopt is.”

Enkele weken geleden kregen ook de Belgische leveranciers van de Duitse ophaler BMG de wacht aangezegd.

Meest recent

Meest recent