Startpagina Vleesvee

Verbist in de veroordeling, FAVV in vraag

De rundvleessector lijkt te daveren op zijn grondvesten. De bedreiging voor de volksgezondheid van de economische fraude bij Verbist was klein, maar niettemin volstrekt ontoelaatbaar. Het is nog onduidelijk wat de uiteindelijke schade zal zijn, maar het is duidelijk dat de slachterijwereld dringend schoon schip moet maken.

Verbist is incontournable in de sector van de vleesveehandel. 30 % van de 550.000 rundveeslachtingen die jaarlijks in ons land plaatsvinden, zouden via het consortium EEG Slachthuis Verbist Izegem en de Groupe Veviba passeren. Het gaat om 3.000 slachtingen per week. Daarmee zijn ze marktleider. De rest van de markt is versnipperd, met enkel de Euromeat Group (Moeskroen, Zele) nog als echt grotere speler.

De omzet van het bedrijf bedroeg voor 2016, €198 miljoen. Het bedrijf heeft het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken