Startpagina Vleesvee

Verbist: Overnemers gezocht voor Velzeke, Bastenaken en Rochefort

Sogepa, de financiële arm van het Waals gewest, zoekt kandidaat-overnemers voor drie vestigingen van de groep Verbist. Het gaat om het in opspraak gekomen vleesbedrijf Veviba in Bastenaken, het slachthuis Adriaens in Velzeke, bij Zottegem, en het slachthuis Lanciers in Rochefort. Dat laat het kabinet van Waals minister van Economie Pierre-Yves Jeholet (MR) weten.

Sogepa zal een memo verspreiden voor kandidaat-overnemers. Zij krijgen tot woensdag om middernacht de tijd om een "niet-bindend bod" uit te brengen waarmee ze hun interesse laten blijken. Het kabinet van Waals minister Jeholet bevestigt nu dat de groep Verbist ermee akkoord gaat een stap opzij te zetten.

De kandidaturen worden daarna onderzocht. Vleesbedrijf Veviba kwam in opspraak nadat er fraude met de vervaldata van het vlees werd vastgesteld. Minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) trok de erkenning van het slachthuis daarop in. De Waalse...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken