Startpagina Economie

Het effect van ‘Pano’-reportage ‘Boerenbedrog’

Vorige week zond Eén de reportage ‘Boerenbedrog’ uit. Het VRT-programma ‘Pano’ schetste daarin een falend veilingbeleid voor de Vlaamse fruit- en groenteboeren. De reacties op sociale media bleven niet uit en drukten onder meer Boerenbond in de verdediging.

Reporter Greet Pluymers van "Pano" onderzocht de lage prijzen waarmee veel Belgische telers genoegen moeten nemen wanneer ze leveren aan de veiling. Meer dan een half miljoen kijkers bekeek de reportage met de titel ‘Boerenbedrog’, en die miste zijn effect niet. Op sociale media regende het reacties, bij boeren, maar ook bij consumenten. Dat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken