Startpagina Tuin

Tomatenteelt in openlucht

Tomaten zijn hip. En terecht, ze zijn gezond en lekker en ze zijn beschikbaar in alle maten, kleuren en smaken. Momenteel staan de tuincentra vol met mooie, afgeharde planten. Ze staan vaak al in bloei en laten heel wat tuinliefhebbers zich verleiden tot het aankopen van één of meerdere planten, in de hoop binnen enkele maanden te kunnen genieten van een sappige blozende tomaat vol smaak.

In ons klimaat is het succes van de buitenteelt van tomaten echter sterk afhankelijk van het weer. Tomaten hebben een grote behoefte aan warmte en houden niet van regenweer. We moeten dus maar hopen op een warme en droge zomer of op zijn minst zorgen voor een warme beschutte en liefst droge groeiplek. En als we de planten dan ook nog verzorgen zoals het hoort dan is de kans groot dat we binnen enkele maanden kunnen genieten van onze zelfgekweekte tomaatjes.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Rozenmaand juni: Ook oude rozen staan volop in bloei

Tuin Juni is de feestmaand voor wie van rozen houdt. Wie zelf rozen in de tuin heeft staan, kan nu volop genieten van de heerlijke geuren en de mooi gevormde bloemen die in overvloed ontluiken aan de stekelige takken. Ook de botanische en de oude rozen waarvan vele slechts een beperkte bloeiperiode hebben, staan nu volop in bloei. Dat is meteen ook het ideale moment voor een bezoekje aan een van de tientallen mooie rozentuinen die Vlaanderen rijk is.
Meer artikelen bekijken