Startpagina Economie

Google en Carrefour gaan online vers verkopen

Google en Carrefour hebben een deal gesloten over de online verkoop van verse voeding. Volgens de supermarktketen vormt de samenwerking een wereldwijde primeur, omdat voor het eerst verse voeding aan de man gebracht zal worden via de platformen van de internetgigant. Financiële details over de overeenkomst werden niet bekendgemaakt. Volgens een mededeling van Carrefour wordt de dienst begin 2019 beschikbaar in Frankrijk.

Franse consumenten zullen hun boodschappen kunnen doorgeven via Googleplatformen zoals Home, Assistant en het Franse Google Shopping. Net als in België is er tussen de Franse retailers een harde strijd aan de gang om de consument, ook online. Zo meldde de eigenaar van de Monoprix-keten in maart dat het in de omgeving van Parijs producten zou beginnen verkopen via de Prime-dienst van de Amerikaanse online winkel Amazon. Bij zijn aantreden, vorige zomer, maakte de nieuwe Carrefour-CEO Alexandre Bompard duidelijk dat hij de ambitie heeft om van Carrefour een leider in e-commerce te maken....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken