Startpagina Vleesvee

Belgische vleessector keurt nieuw charter goed

De Belgische federatie voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels in vers vlees, Febev, keurt unaniem het charter “Vlees voor de toekomst” goed. Zo engageert de sector zich om een aantal grote stappen te ondernemen voor een duurzame, integere en veilige vleesketen. Wie het charter niet ondertekent, is vanaf 1 september 2018 niet langer welkom bij de federatie.

De laatste maanden kreeg de vleessector te maken met een aantal incidenten waarbij vaak de hele sector over dezelfde kam geschoren werd. Om zich beter te wapenen tegen reputationele schade, vleessectorfederatie Febv om een charter op te stellen met structurele maatregelen.

Hoofddoel van het charter is de beeldvorming van de sector grondig te veranderen. Zo zullen de leden een nieuwe gedragscode onderschrijven met het oog op samenwerking in de keten. Febev vraagt bijvoorbeeld te kunnen deelnemen in de regionale raden voor dierenwelzijn....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken