Startpagina Bieten

Bietenplanters willen dat Tiense en Iscal leveringsplicht laten varen

De Confederatie van Belgische Bietenplanters (CBB) vragen de Tiense Suikerraffinaderij en ISCAL Sugar dit jaar niet rigide te handhaven op het verplichte leveringsquotum. Dat zegt de secretaris-generaal van de CBB, Peter Haegeman. “De droogte is uitzonderlijk geweest, en niet iedereen heeft kunnen beregenen.”

Eerder maakte het Nederlandse Royal Cosun bekend de leveringsplicht op te schorten voor telers die voldoende bieten hebben gezaaid. Om te bezien of inderdaad voldoende bieten zijn gezaaid, heeft de coöperatie de gemiddelde opbrengst per hectare van de afgelopen vijf jaar berekend. Daarbij zijn het beste en slechtste jaar niet meegeteld. Belangrijk verschil met de Belgische suikerverwerkers is dat Royal Cosun-dochter Aviko ook aardappels verwerkt. Royal Cosun spreekt dan ook expliciet uit dat telers geen ‘straf’ moeten krijgen voor de keuze aardappelen te beregenen in plaats van bieten....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Bieten

Behandel tijdig tegen onkruid en slakken in bieten

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) bemerkt dat de voorbije weersomstandigheden hebben bijgedragen aan een snelle opkomst en ontwikkeling van de onkruiden in bietenvelden. Ze benadrukken dat onkruid behandeld moet worden van zodra het zichtbaar is.
Meer artikelen bekijken