Startpagina Groenvoorziening

Start van het nieuwe plantseizoen

Vele planten hadden het vanwege de hete en droge omstandigheden niet gemakkelijk deze zomer. Nu de dagen koeler worden en de kansen op neerslag vergroten, kunnen we de verdorde planten vervangen door nieuwe exemplaren. Standaard wordt er vaak gezegd dat potplanten quasi jaarrond kunnen geplant worden en de andere planten (kluit- en vollegronds planten met blote wortels) best tussen half november en eind april geplant kunnen worden.

Maar de echte tuinliefhebber weet dat bepaalde planten beter aanslaan in het vroege najaar of het late voorjaar en dat de weersomstandigheden bepalend zijn voor het succes van de aanplant. Planten bij groeizaam weer geeft de grootste kans op een succesvolle hergroei.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenvoorziening

De tuin en de wet: Overzicht van wetgeving over goed nabuurschap

Groenvoorziening Ontspannen, spelen, creatief zijn, vrienden ontvangen voor een barbecue: de tuin, dat is genieten. Soms is het echter ook een bron van frustratie voor de buurman. Maak daarom bij de aanleg van je tuin goede afspraken met de buren of beter nog: respecteer de geldende wetgeving omtrent deze materie. Zo ben je er zeker van dat je probleemloos kan genieten van je eigen stukje natuur, en vermijd je problemen met je buur.
Meer artikelen bekijken