Startpagina Groenten

BelOrta trekt spruitenseizoen op gang

Vanaf eind augustus start traditioneel het spruitenseizoen bij BelOrta. Net op tijd om de schoolgaande jeugd vanavond een hartverwarmend bordje voor te schotelen. Krachtige smaak, karakteristieke vormen en heel aantrekkelijk in de groenterayon. BelOrta speelt hierbij al haar troeven uit nl differentiatie in het aanbod, allerhande verpakkingen en innovatieve producten.

Leestijd : 2 min

Belgische spruitjes mogen gerust beschouwd worden als de absolute top in het Europese aanbod. BelOrta vermarkt de productie van een 40-tal telers en voert tot eind maart kwalitatieve en dagverse spuitjes aan. BelOrta’s Flandria-spruitjes worden ngl. diameter ingedeeld in vier categorieën en verder opgesplitst in kwaliteitssorteringen. Daarenboven wordt er nog gesorteerd naargelang de spruitjes machinaal geschoond of handgeschoond zijn. De handgeschoonde categorie staat gelijk aan arbeidsintensief werk om de spruiten marktklaar te maken, maar het resultaat is een uniek, mooi en uniform product.

De klant vraagt, BelOrta biedt aan

Spruiten worden standaard aangevoerd in EPS-T met 4 kg per kist. Een uitgebreid gamma aan kleinverpakkingen is verkrijgbaar: netzakjes, flowpack (geperforeerde zakken), gedekselde potten van 500 en 700 gr of los 5 kg en 10 kg. BelOrta biedt eveneens klantspecifieke oplossingen voor speciale bestemmingen zoals extra doorgekoeld of conditionering voor vliegtuigtransport.

Heel breed kolenassortiment

Naast spruiten biedt BelOrta heel wat andere kolen aan. Gaande van de gekende bloemkool, broccoli, witte, rode en groene kool over de spitskool, Chinese kool, paksoi, koolrabi en boerenkool tot de nieuwste soorten in het assortiment zoals broccolini, Portugese kool, Flower Sprouts, paarse spruitjes en palmkool. Ook biologische kolen zijn bij BelOrta verkrijgbaar.

Superfood

De kolenfamilie is heel geliefd in ons land: krachtige smaken, duurzaam geteeld en allemaal lid van de categorie superfood. Deze bronnen aan vitamines A, B en C, mineralen als kalium, fosfor en magnesium, anti-oxidanten en vezelstoffen zorgen ervoor dat je de herfst en winter heelhuids doorkomt.

BelOrta

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken