Startpagina Melkvee

Onrust bij FrieslandCampina over leveringseisen

FrieslandCampina eist in nieuwe leveringscontracten weidegang en AA-kwaliteit. Circa 140 van de bijna 400 leveranciers voldoen niet aan één of beide voorwaarden, aldus de producentenorganisatie PO Dairycam die de leveranciers verenigt.

FrieslandCampina haalde in 2015 de woede van melkveehouders en de grote syndicale organisaties op de hals door 443 melkveehouders buiten te zetten. Hierdoor halveerde het aantal leveranciers van FrieslandCampina in België. Nu is van een gedwongen vertrek geen sprake, maar zullen flink wat melkveehouders moeten investeren. Weidegang bijvoorbeeld, betekent dat melkveehouders maximaal 10 koeien per hectare mogen hebben.

Op dit moment zijn aan weidegang en AA-kwaliteit premies verbonden. De premies worden gehandhaafd maar van vrije keuze is geen sprake...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Goed gefokte melkveevaarzen kalven tussen de 22 en 24 maanden af

Melkvee Het doel van een succesvolle jongveeopfok is om de eerste kalving te bereiken vanaf een leeftijd van 22 maanden, en dit met hetoog op gezondheid, hoge productie en lang leven. Er zijn talloze manieren waarop kalveren en vaarzen zeer succesvol grootgebracht kunnen worden. Nieuwe inzichten en hot topics hebben sommige courante adviezen de laatste jaren gewijzigd.
Meer artikelen bekijken