Startpagina Mechanisatie

Ieren en Noord-Ieren domineren WK ploegen

De 65ste wereldkampioenschappen werden dit jaar georganiseerd door de Duitse ploegvereniging in Baden-Württemberg. Thomas Cochrane uit Noord-Ierland is de nieuwe wereldkampioen wentelploegen en Eamonn Tracey uit Ierland is wereldkampioen rondgaand ploegen.

Het Belgisch Ploegcomité (BPC) was fier om bij de 29 organiserende landen te horen. Niels Marien uit Geel, wentelploeger, en Gert De Leeuw uit Heffen, rondgaande ploeger, zijn vorig jaar op de nationale kampioenschappen geselecteerd voor deelname aan dit wereldevenement. Samen met hun coach Sus Echelpoels en onze vertegenwoordiger in de wereldploegorganisatie Johan Merckx, reisden ze 20 augustus naar Duitsland. Het is altijd interessant om met eigen materiaal te kunnen ploegen en voor de Belgen was het transport van 600 km via de perfecte Duitse autowegen, goed doenbaar....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken