Startpagina Economie

Aantal zorgboerderijen op 10 jaar tijd verdrievoudigd

Het voorbije decennium was er een sterke toename van het aantal groenezorginitiatieven, waarbij mensen uit kwetsbare groepen onder begeleiding een zinvolle dagactiviteit in de natuur vervullen. Vlaanderen telt momenteel 940 zorgboerderijen, waarvan 122 in Limburg. Dat meldden Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) en Vlaams volksvertegenwoordiger Lode Ceyssens (CD&V) woensdag op een Limburgs gemengd bedrijf.

Op uitnodiging van Boerenbond gingen Vandeurzen en Ceyssens stage lopen bij het gemengd bedrijf van Erwin Lowet en Annick Strauven in Heers. Het landbouwbedrijf ontvangt twee gasten op twee verschillende dagen en is zo een goed voorbeeld van een zorgboerderij, waar personen met een zorgproblematiek terechtkunnen. Op die manier ontstaat een win-winsituatie voor zowel de land- en tuinbouw als voor het welzijn van kwetsbare groepen, aangezien die personen niet naar de reguliere arbeidsmarkt kunnen.

De Vlaamse regering is verheugd dat de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken