Startpagina Economie

Dag van de Landbouw in teken ondernemerschap

De Vlaamse minister voor Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) pleitte zondag bij de opening van de "Dag van de Landbouw" voor meer samenwerking tussen boeren en voor meer initiatieven om landbouw en burgers te verbinden. Wanneer de burger het verhaal achter zijn voedsel kent, dan is ze naar haar overtuiging sneller bereid een goede prijs te betalen. De Dag van de Landbouw, die extra aandacht vroeg voor de melkgeitensector, is volgens haar een goed middel daartoe.

Op de Dag van de Landbouw stelden 44 land- en tuinbouwbedrijven hun deur open voor het grote publiek. Het is een initiatief van Boerenbond en de hieraan gelieerde Landelijke Gilden. De Dag van de Landbouw werd geopend op het melkgeitenbedrijf van Raf Van Hasselt en Karen Ceursters in het Antwerpse Loenhout. Dat is geen toeval. Volgens Schauvliege is het bedrijf maar ook de sector een mooi voorbeeld van ondernemerschap. Zeer veel bedrijven met melkgeiten zijn in de periode 2006-2015 opgestart omdat ze een marktkans zagen. Op dit moment telt de sector 60 bedrijven waarvan 13 biologisch...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken